Η υιοθεσία είναι μια πράξη αγάπης που θα σε κάνει περήφανο όσο ζεις. Και αυτοί είναι μόνο 6 από τους χιλιάδες λόγους:

  1. Θα χαρίσεις σε ένα ζώο μια ευτυχισμένη ζωή που δεν θα είχε πριν από σένα: Κάθε φορά που υιοθετείς ένα ζώο υπεύθυνα, σώζεις εκείνο που υιοθέτησες αλλά και ακόμα ένα που θα πάρει τη θέση του στη φροντίδα των εθελοντών!
  2. Η φιλοζωική ξέρει τι σου ταιριάζει ακόμα και όταν εσύ δεν είσαι σίγουρος: Πολλές φορές νομίζεις ότι θέλεις ένα μικρόσωμο κουτάβι για το διαμέρισμα, είναι όμως δύσκολο να φανταστείς ότι συνήθως τα μικρόσωμα ζώα είναι υψηλής ενέργειας κατοικίδια και θέλουν περισσότερο χρόνο ενασχόλησης ενώ εσύ δουλεύεις αρκετές ώρες. Η φιλοζωική οργάνωση γνωρίζει καλά τις ανάγκες του ζώου που θες να υιοθετήσεις και θα σε κατευθύνει κατάλληλα για να βρεις αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει!
  3. Δεν στηρίζεις την παράνομη εκτροφή κατοικιδίων: Σκέψου ένα μικρό κλουβί στη βιτρίνα ενός pet shop. Στο ίδιο αυτό κλουβί σε κάποιες άθλιες εγκαταστάσεις αναπαράγονται σε σκληρές συνθήκες, χωρίς φροντίδα, τα ζώα ράτσας για να φτάσουν σε εσένα. Συνήθως, φέρουν ασθένειες, συμπεριφορές που οφείλονται στον μακροχρόνιο εγκλεισμό των γονέων τους και στη γονιδιακή καταγραφή του στρές που έχει περάσει από τους προγόνους τους. Θα ήθελες τα χρήματα σου να στηρίξουν το εμπόριο δυστυχίας τόσων ζώων; Μάλλον όχι.
  4. Ένα ζώο έτοιμο: Ναι. η φιλοζωική θα σου δώσει προς υιοθεσία ένα κατοικίδιο εμβολιασμένο, με αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης, στειρωμένο τις περισσότερες φορές και θα είναι δίπλα σου να σε βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείς.
  5. Γίνε παράδειγμα: Η υπεύθυνη στάση σου είναι πηγή έμπνευσης και αγάπης τόσο για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σου όσο και για τους φίλους σου. Θ
  6. Θα έχεις πάντα μια ζωντανή απόδειξη να νιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου: η ευγνωμοσύνη που θα λάβεις δεν περιγράφεται ούτε με εκατομμύρια λέξεις. Μέσα σου θα ξέρεις πάντα ότι άλλαξες τη ζωή ενός ζώου και ότι φέρθηκες υπεύθυνα. Θα ξέρεις ότι έχεις κάνει μια πράξη αγάπης που θα σε συνοδεύει για όλη σου τη ζωή. Και ξέρεις τι λένε. Οι καλές πράξεις επιστρέφουν σε αυτούς που τις κάνουν.

Leave a Reply