Η Σενζέν έχει γίνει η πρώτη κινεζική πόλη που απαγόρευσε την πώληση και κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας.

Έγινε μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού που συνδέεται με κρέας άγριας ζωής, με αποτέλεσμα οι κινεζικές αρχές να απαγορεύσουν το εμπόριο και την κατανάλωση άγριων ζώων.

Ο Σενζέν προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, επεκτείνοντας την απαγόρευση σε σκύλους και γάτες. Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαΐου.

Τριάντα εκατομμύρια σκυλιά ετησίως σκοτώνονται σε ολόκληρη την Ασία για κρέας,

Ωστόσο, η πρακτική της κατανάλωσης κρέατος σκύλου στην Κίνα δεν είναι τόσο συνηθισμένη – η πλειοψηφία των Κινέζων δεν το έχει κάνει ποτέ και λέει ότι δεν το θέλει.

“Τα σκυλιά και οι γάτες ως κατοικίδια έχουν δημιουργήσει πολύ στενότερη σχέση με τον άνθρωπο από όλα τα άλλα ζώα και η απαγόρευση της κατανάλωσης σκύλων και γατών και άλλων κατοικίδιων ζώων είναι μια κοινή πρακτική στις ανεπτυγμένες χώρες και στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν”, δήλωσε η κυβέρνηση της πόλης Σενζέν , σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

“Αυτή η απαγόρευση ανταποκρίνεται επίσης στη ζήτηση και το πνεύμα του ανθρώπινου πολιτισμού.”

Ο αγώνας για την εύρεση της πηγής του κοραναϊού στην άγρια ​​φύση.


“Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να είναι μια σημαντική στιγμή στις προσπάθειες για τον τερματισμό αυτού του βάναυσου εμπορίου που σκοτώνει περίπου 10 εκατομμύρια σκύλους και 4 εκατομμύρια γάτες στην Κίνα κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Δρ Peter Li, ειδικός πολιτικής της Κίνας για το HSI.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή με αυτήν την απόφαση, η Κίνα ενέκρινε τη χρήση χολής αρκούδας για τη θεραπεία ασθενών με κοροϊό.

Η χολική αρκούδα – ένα πεπτικό υγρό που έχει αποστραγγιστεί από ζωντανούς αρκούδες – έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το δραστικό συστατικό, το ursodeoxycholic acid, χρησιμοποιείται για τη διάλυση των χολόλιθων και τη θεραπεία της ηπατικής νόσου. Αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι είναι αποτελεσματική κατά του ιού του κορανοϊού και η διαδικασία είναι επώδυνη και οδυνηρή για τα ζώα

Ο Μπράιαν Ντάλι, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ζώων Ασίας, δήλωσε στο AFP: “Δεν πρέπει να βασίζουμε σε προϊόντα άγριας ζωής, όπως η χολή της αρκούδας, ως λύση για την καταπολέμηση ενός θανατηφόρου ιού που φαίνεται να προέρχεται από την άγρια ​​φύση.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!